Bacalah Kerepek Tempe untuk hidup dengan lebih bergizi. Terkandung khasiat cerita kehidupan yang rangup dan mudah dihadam.

Cerita 8 Jam 45 minit



7.45 malam

"meeting ec-hicom cancel malam ni tapi PR nak jumpa discuss pukul 9 kat V5 cafe"

8.00 malam
"ko pegi training tak malam ni?"
"tak kot ade hal, meeting"

8.03 malam
"Syafiq kalau kau dah habis mandi kejut aku eh"

8.15 malam
"Acab, bangun ! oiii..."

8.30 malam
"hurmm nak mandi lah..."

8.45 malam
"owh... PR kan?"

8.55 malam
"Kitaorang ada dekat bahagian kedai western"

9.30 malam
"Tula JAS cerewet sikit haishh.."

10.00 malam
"kau tahu tak ada prob dlm satu department ni... rasa nak ngumpat sikit. hehehe"

10.04 malam
"Er... Fatina, aku pergi dulu eh. Ade meeting kat V2"

10.10 malam
"hye..."

10.20 malam
"V2 dekat bahagian mana?"

10.30 malam
"...ni RM1.50 yang ni RM 1.20...yang ni pulak RM 1.70 yang ni RM 3.00??"

10.32 malam
"acab, blok V3 ada berapa?"

10.40 malam
"Assalammualaikum, bang nak beli hotdog tak mcm kebab pun ada. Hotdog
goreng pon ada"
"hotdog goreng pun ada??"

10.45 malam
"owh... do you want this tuna bread? I'm sure it's not spicy~"

10.55 malam
"acab, blok V3 ada berapa?"

11.00 malam
"Eh! dah habis"

11.10 malam
"ting... kruk-kruk ting ting"

12.00 malam
"semuanya RM189.80.
Haa habis pun...yeahh"

12.30 malam
"jom pergi...aku kat V2 cafe. Ambek aku sekali eh"

12.45 malam
"adeh... penatnya"

1.00 malam
"laa...baru nak ambek"

1.10 malam
"jom! hehehe..."

1.15 malam
"asal diorang lambat..."

1.20 malam
"... dia call tadi. Moto bocor"
"yeke? ko tipu eh...hehhe"
"tayar ke?"
"yelah tayar... takkan rim moto~"
"tak adalah... ingatkan tangki minyak~haha"

1.30 malam
"er...ni dalam pascal berapa?"

1.40 malam
"kak, nak order pat pet kai Fazly~"
"hahahahahahahahaha"

2.00 malam
"Rumah aku tak taula kenapa. Banyak syaitan"
"... kat V1. Perempuan tu macam nyanyi dalam bilik air."
"abang ipar aku ada saka ko tau tak..."
"makcik aku yang syaitan tu... kesian nenek aku. Die mintak sain tau tak"
"muka sama so takut ada orang mintak hutang..."
"... macam dalam drama tv kan??"
"eh jangan celuparlah... dulu ***** jadik macam tulah yang kereta rosak kat McD tu"
"V5 belakang tu..."
"kaki budak perempuan yang kat tandas sebelah undercroft tu.."
"kepala??"
"pasal bomoh aku takut..."
"jom sambung kat bilik"

2.30 malam
"ee... hanjing..."
"aku pernah beroomatekan anjing haha"
"...boleh tak anep?"
"eh jap jap tunggu jap ade benda kat tayar"
"dia tersangkut tak kat tayar? "

2.45 malam
"esok ganti... RM12 ringgit je kot"

3.00 malam
"banyaknya moto tersadai~"
"balik ni nak buat lab report lah. Kene siapkan"
"zapp... zzzzzzzzzzz"
"dia nak datang dah... yeahh"

4 comments:

arque said...

kak..
nak pat pet kai acap satu..
ahhahaha..

[ acabond ] said...

tringat pulak scene ko kecut tayar bocor
kui3

Half said...

weh... updet la wey...

kerepek tempe said...

tgah berusaha nehh haha..ilek dlu... baru lg kot