Bacalah Kerepek Tempe untuk hidup dengan lebih bergizi. Terkandung khasiat cerita kehidupan yang rangup dan mudah dihadam.

Petang ini...



Petang ni aku rasa sangat pelik. Bukan petang ni kot. Tapi minggu ni. Minggu pertama exam week. hari Isnin dan Selasa yang lepas aku baru habis paper Numerical Methods dan Chemical Engineering Thermodynamics yang entah macam apa-apa entah. Berjaya menjawab 5 soalan kedua-duanya tapi entah apa yang aku tulis. Tapi sekurang-kurangnya tulis kan. Manela tau Dr Moulay Rachid yang semart kasik markah lebih sebab tulisan cantik.

Sudahlah acab. Tak penat ke ko buat benda pelik. Makan, tidur, main-main dalam bilik. Buruk perangai. Sudahlah engkau ni banyak kene perli dek perangai ko yang pelik. Entahlah, pelik sangat ke aku ni? (tiba-tiba sensitip kan) Entahlah jiwa aku sekarang rase macam bara. Ada orang tiup sikit dengan mulut yang muncung itik aku dah nak terbakar. Aku memang sangat sangat sangat jarang marah orang. Orang yang kenal aku pun tahu. Tapi kalau aku marah aku perap aja... perap sampai jadik jeruk, tak pun sampai jadik asam. Lepas tu telan lah. Yum yum...

Rasa tak selesa buat aku punya aktiviti seharian macam pelik. Bangun lambat sekarang ni pulak buat aku bengang dan bangang dengan sendiri. Bangun-bangun dah terik. Adei... sakit otak! Jiwa pulak kosong gila. Mungkin lepas ni aku kena totally ubah balik perangai burok tersebut. Next week ada paper lagi. Strength of Material dgn Separation Process. Ye! Aku kena call mak bapak aku lagi. Iyelah sapa lagi nak mengadu kalau bukan kat mak bapak korang. Tapi aku bukan nak mengadu. Aku tak reti nak mengadu. Malu dan tak perlu kot...ko boleh setelkan sendiri. Biasanya aku simpan sendiri lah... tapi bila call mak bapak aku aku rasa berisi. Dapat semangat balik nak melakukan sesuatu dan aku percaya semua orang macam tu kan. So, call sekarang mak bapak korang! Nak kene cubit x call?! Rindu. Benda tu sebenarnya yang membuatkan aku atau korang kalau tiba-tiba buat benda pelik, tidur tak lena sampai terkangkang, makan tak kenyang sampai nak demant nak makan benda-benda pelik, macam KFC lah, PIZZA lah, apa-apa jelah yang sewaktu dengannya.

Apa-apa pun seriously, after aku tulis post ni yang tak berapa panjang dan tak berapa pendek ni buat aku relief sikit. Akhir kata, call lah mak bapak korang~




14 comments:

Half said...

wah... masih merajuk ke cap.. alahai~
bucuk2... nnti kite g kfc eh.. jgn nangis tau... buruk mcm fazli nnti.. hahahah

[ acabond ] said...

eh mane ade merajuk..grrr
cuma rase pelik

환영받는 sapektooya said...

GITUH LUAhkan pasaan..mmg btol relief pas tulis dlm blog.... wakaka... sori la kalo slalu perli ko minggu2 nih!!!! mmg bykpon aku perli.. wakaka...
lagi satu.. sah2 la kalo tdo kol 5 6pagi bgn kol 12 tengahari...hayyo ko hengat ko tuh robot ke tdo boleh 2 jam sehari... isk... so konklusionnya.. tidor awal.... bgn awal.. otak x tension... hidop pon senang.. lagi satu.. kurang2 kan la maen adobe tuh... tuh yg jadik pening kot!!! hehehehehehe...

FAZly mshis said...

cap
motiff nak ber emo bagai?

relax2 sajaaaaaaaaaa

p/s : setuju ngn tuya. klo da tdo pukul brape sah2 la bgn pun lmbt gilerrrrrrrrr

[ acabond ] said...

tetibe kan emo akhir akhir ni
mungkin sebab musim
papepon

motif emooooo mcm 'kakak' ko fazly! ooppsss
hehehehehhe

Half said...

gigih sgt nk emo2 nih...
nk jadi cm kakak ko ke?
bak kate org, "emo katenye~"

ad said...

hmmm....musim emo yeee
dgr nasehat rumet ang tuhh, tido awal..
kalo susah nk tido, amik wuduk bace Quran
at least bole tenang jiwa..ok~=)

FAZly mshis said...

haf motif nak ber katenye bagai? lol

Half said...

si buruk! diam la.. ahahaha..
g tgk blog org lain plak... =P

Half said...

"after aku tulis post ni yang tak berapa panjang dan tak berapa pendek ni"
er.. yg ni mcm tak kene dengan diri ko.. sila ubah ayat ye.. hahahahahhahahahhah
jgn stress ye

kerepek tempe said...

sekeping half mengong~ kui kui kui

Half said...

cis spread! tgk ko, balik utp aku pendekkan ko lagi.. muahahahah

Ivo Serentha and Friends said...

Congratulations for the photos, I encourage you to photoblog, http://photosphera01.spaces.live.com

Greetings from Italy, good luck

Hello, Marlow

[ acabond ] said...

owh tq very much.
Do view my flickr :)
http://www.flickr.com/photos/acabond/