Bacalah Kerepek Tempe untuk hidup dengan lebih bergizi. Terkandung khasiat cerita kehidupan yang rangup dan mudah dihadam.

Tahniahlah...

Seriously gua rasa nak mencarut sekarang ni. Tapi gua tak reti nak mencarut.Persetan dengan emosional. Manusia memang ada perasaan kecewa dan rasa sakit hati malah sedih. Perlu meluahkan yang tersimpan. Tapi setakat ini tak ada lagi orang yang kena jadi bahan carutan gua. Gua suka simpan sebab tak nak orang kena pisau toreh. Karang kalau dah terkena habislah rosak manusia. Gua rasa gua kena banyak lagi bersabar. Gua tak suka marah-marah orang macam sesetengah orang, malah yang paling teruk menyusahkan orang lain akibat nafsu amarah. Gua pun manusia. Tak sempurna. Jadi memahamilah pengertian manusia itu yang ada dua tangan sahaja secara normalnya. Gua bukan mesin fotostat atau robot atau kipas berpusing 24 jam atau pencetak warna berjenama Canon. Gua memang agak berlembut tapi jangan ambil kesempatan terhadap gua. Gua dah tak tahu nak kata apa. Gua berdoa supaya gua selalu bersabar dengan semua yang berlaku dan bakal berlaku. Melupakan dan memperbaiki diri adalah pilihan. Minta maaf sekiranya ada salah dan silap gua dalam bersosial. Gua rasa gua orang kurang upaya. Kalau lu rasa lu orang sangat sempurna... tahniahlah.

11 comments:

SITI NABILAH said...

sabar acap...
ingat Allah banyak2...
bia la Dia yg balas sglnya,
kte redha je ngn ap yg berlaku...
yg pntg...
senyum slalu. ;)

what ever it is, think positively
okkeyh? ;)

Half said...

wahai acap...
bertabah la ye..
ingatlah Allah maha mengetahui..
setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya..
dan setiap sesuatu yg ko lakukan ada kebaikan dan risikonya..
jgn emo beb.. kang abis aaa hahahhaha

Half said...

waa.. acab.. ko lupekan aku ye..
xde pun link aku kat list blog sblah tu... ni yg sedih nih

SaPek said...

tujuan!!!!!!!!!!!!!!!!! carut saja semua org.. lagik puas dowh!!! hahaahaha

arque said...

dowh.ni marah tahap gaban ni.
sabar acab ingat kau puasa.
ehh,ke kau dah bukak puasa dah time tulis ni.
haha.ape2 jelah.
btw,chill lah.nak aku belanje gule2? ;P

tediously said...

eleh tak takot langsung! bajet kwat la? nak gado meh cni a weyyyy. (da la pg tadi x g klas tdo kui3) haha

DauS said...

bykkan bersabar di bln posa, besar ganjarannnye.

tp aku pn tiap2 ari rasa nak mencarut..

T_T

penaberkala said...

ish,acab ke yg post ni..
fuh,blh tahan gak ye ko acab bila panas,haha
apepun,sabar je la..
berlapang dada jln yg terbaik
peace no war!
relax2,esk ak blanja lunch dr ko mencarut,hahaha

~ Red Tulip ~ said...

uishhh acap....
spe wt ko berapi...??
ciann ko....
xprnh lg aku tgk ko berapi...
akhirnya aku dpt bygkn ko berapi melalui penulisan mu neh..
hoho0h0ho...

sabar ya acap...!!!
klu xtahan sgt...
can story2 lor...
luahkn ja..
huhuhu..
peace dude... (>.~)

syafiq effendi faliq said...

dari segi psikologi elok lah ko lepaskan dulu marah ko kat maner2 dulu, kang simpan punyer simpan, tau2 ko tembak semua orang mati, tapi jangan ler ko lepaskan kat orang tu, carik la kayu ke, batu ke, ko anggap tu orang yang buat ko marah, pastu ko carut ler sepuasnyer, ni bukan sahaja dapat membantu psikologi diri, malah hubungan ngan dengan orang, selamat mencuba......

ugly_toad said...

mgkn sabar yg mampu aku ckp..tp ko yg tanggung smua 2..
tp mgkn ape yg berlaku mst ade hikmah nyer, same ade kite sedar atau x, skrang ataupun kemudian..