Bacalah Kerepek Tempe untuk hidup dengan lebih bergizi. Terkandung khasiat cerita kehidupan yang rangup dan mudah dihadam.

Aku Kurang Gila Hari Ni...




Bapak aku selalu pesan banyak kali,

"Kalau suka-suka tu haa... nanti mesti dapat luka"


Owh hari ni aku kurang gila... Entahla sebab apa. Takkan sebab lepas merempit ke jj tgah malam semalam? Pagi tadi aku bangun mcm biasa walaupun tidur agak lambatla, dalam kol 5 . 2 jam je aku tido??

Terima kasih kepada semua comittee pnp das09 yang memang easy to share anything lah. Owh tengok Ice Age 3 sampai pecah perut dengan korang best!Hurmm...lepas pekena tose dengan teh tarik, kat sitik kol 3 lebih agaknya aku baru sampai bilik 'haram' V5C. Haram sebab aku masuk suka hati je... Tapi lupakanlah yang itu. Tak penting. Yang penting hari ni pagi2 aku dah semangat gila nih menunggang motor ke meja ITMS.

Sampai depan kaunter, cot cet cot cet, tunggu... cot cet cot cet... jumpa itu cot cet cot cet... jumpa orang mintak tolong cara nak kunci loker irc (haha... padahal aku tak pernah gune loker kunci simpan beg kt irc)... cot cet cot cet... Senang cerita flow kerja semua lancar je. Tiba kat bilik aku tergelak2, ye masih gila, dan seterusnya ketawa... masih lagi gila. Melayan kerenah 4 orang yang itu. Owh hari ni dapat jugak lunch dengan diorang.

Waktu2 beginilah kita selalu menjalankan aktiviti manusia yang normal lakukan. Bersosial. Betapa pentingnya bersosial. Tulis blog pun bersosial. Engkau dan aku bersosial sesama sendiri secara tak langsung. Aku taip satu huruf, ko baca... macam sekaranglah. Kalau rasa apa2 pun tulis jelah kat dalam blog ni. Mesti relief.. Owh aku rasa aku nak sangat baca novel ni. Tolonglah aku nak cube untuk baca novel ni. Walaupun aku bukan pembaca novel tegar. Aku suka gambar bergerak. Gila!




Aku tak tahu kenapa aku tertarik dengan novel ni. Pertama kali aku jumpa novel ni dekat kedai buku Badan Cemerlang Plaza Angsana JB. Then di Larkin Central, waktu aku otw nak naik bas ke UTP aku ternampak lagi. Tapi sekali imbas. Macam cinta pandang pertama. Instinct... aku sangat sangat merasakan novel ini macam ada connection dengan jiwa aku. Eishhh... tak tahula kenapa. Arghh... pelik2. Then secara tak sengaja, kita berdua dipertemukan. Aku rasa ada sesuatu yang akan aku dapat lepas aku baca novel ni. Dan sekarang ni, misi aku ialah menjejaki dan membeli satu naskhah novel ni. Aku akan mencari...

Owh "Kalau suka-suka tu haa... nanti mesti dapat luka". Sampai sekarang melekat dalam kepala minda aku. Betul2 melekat. Jadi, kalau nak bergembira tak salah. Tapi kena jaga batas/ limitation. Walaupun tak melibatkan orang lain. Maksudnya SS atau Syok Sendiri. Aku cakap pasal diri aku. Kenelah selalu beringat. Berguna juga untuk korang semua. Terima kasih sebab sudi membaca. Maaf, aku kurang gila hari ini...

trivia - pada tarikh 6 Julai 2009 Inbox gmail aku mencatat 2001 keping email pada jam 2001.








Sebelum aku terlupa sampai jadik pelupa, updates daripada keluarga besar TTS, The Qum Actors akan mementaskan teater Miao-Miao Sang Arnab sempena Festival Teater Kuala Lumpur 2009.


poster Miao Miao Sang Arnab karya Dr Shark Arahan Pacel





4 comments:

Half said...

xsalah syok sendiri..
tp xbest gak syok sendiri..
maka, mari kite bergembira dan berkawan dengan semua orang..
haha..
aku ada bende nk kongsi ngan ko..
tunggu je la aku balik utp nnti..
hak3

[ acabond ] said...

ceyyy wahhh itu dia haf :)
wahh aku ready. sila karang dulu ye.

hoheoheohehoehho

aku_niruri said...

hebat ko merempit acap?!!
haha~
nice bonding created by ko n fatinah!
u guys nmpak serasi beramai-ramai..
proud of all of u

k e r e p e k t e m p e said...

haha siket2 je takat sampai jejak lutut tak dpatlah...

owh tq. tu semua sebab diorang sendiri yg ada sense of belonging..

kita join bende2 ni pon nak bersosial eh bukan 'sosial' lain hehe