Bacalah Kerepek Tempe untuk hidup dengan lebih bergizi. Terkandung khasiat cerita kehidupan yang rangup dan mudah dihadam.

Ku-rentin

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hari kedua




Sengalss rupanya doktor datang malam tadi aku dah terbongkang dah lepas isyak semalam. Wah aku rasa aku orang yang pertama tidur agaknya haha nasib baik orait aje. Huahuahua tapi makin lama aku kat sini, makin aku rasa tak sihat. Rasa macam takda life ceyy... tapi takpelah. Ada hikmahnya aku duduk sini. Aku makan ubat doktor tu terus je demam aku reda. Malam ni je aku jenguk kat tingkap dah 5-6 orang dah masuk "Welcome to the club..." bak kata abang gad tu. (ingat benda ni main2 ke abang gad oi?? grrrr)

Tahniah! Baru je tadi Doktor cakap aku ada improvement. Suhu badan aku turun daripada 38.7 kepada 37.1. Kire macam dah normal. Tapi aku kena lebih jaga2 kalau dah normal. Kena pakai mask macam mask rider lagi. Baru je tadi kakak klinik ketuk pintu panggil yuhuu... Tapi aku tengah sibuk menaip benda ni kat notepad. Zass... aku terus bangun nak cek. Nak balik!! Haha.. Sabar.. mungkin lagi 2 hari kena stay. Bila jadik normal, zon selesa, waktu itulah kita dalam tahap bahaya sebenarnya. Sama macam kehidupan kita sekarang ni. Kalau rasa terlalu selesa, kita kena sedar, dan mula tengok balik teliti dan hati2. Selamat berjaya kepada semua rakan2. Walaupun dapat cuti best, tapi Aku nak belajo jugak. Grrrr... Aku kembali jadik masked rider.

Tapi seriously aku nak balik!!


2 comments:

arque said...

aigoo33 acab~
len kali klu pki mask tu..
pastikn laa klu tutop idong skalik wokeh..
br laa protected..
ahhahaha..

p/s:psst,mane mask bunga2 jambu yg ko janji nk wat tu hah!lol..=P

[ acabond ] said...

hahaha ngekngok... baiklah _ _ _ anep. tapi alhamdulillah aku dah bebas hahaha. ko rajin2 la on9. aku bosan gila nih.

p/s: yg pasal mask tu nanti aku kasik