Bacalah Kerepek Tempe untuk hidup dengan lebih bergizi. Terkandung khasiat cerita kehidupan yang rangup dan mudah dihadam.

Ku-rentin

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hari Kelima


Kronologi suhu badan aku sepanjang kena kuarentin.

38.4

37.1

38

36

36.5

Alhamdulillah ada peningkatan. Aku cakap dengan Abu. Yehaa! boleh balik. Dah masuk hari ke lima nih. Hari tu hari Sabtu. Siang hari tak banyak benda pulak aku buat. Tidur terbongkang terkangkang terlentang dan sebagainya... Malam Sabtu ni ada cerita best. Majalah 3 dan Mukhsin TV3 semestinya. Sekurang-kurangnya hari ni terisik dengan tontonan yang menarik kat TV3. Tapi dipotong stim bila malam tu Dr datang awal pulekk... Terkontang-kanting kami semua lari masuk bilik selepas Abang Fuad menghalau kami masuk bilik. Bukan apa, nak pastikan semuanya dapat rawatan. Kang ada pulak yang mengadu saya tak cek pun malam tadi. Itu tak jadik masalah. Macam biasa Dr cek suhu badan, tekak, tanya nak balik tak~ bosan.

Sambung balik tengok movie. Mood nak tengok TV dah hilang dah.


Hari keenam

Hari ini aku bangun lambat gila. Macam kain basah tak kering2 tersidai atas katil. Bangun2 matahari dah terik, dalam pukul 9.45 kot. Arghh! aku nak mandi jugak. Paning kepala tidur tidur tidur. Bosan.

Aku terus jalan-jalan lalala kat row atas row bawah. Then tiba2 abang Khairul datang bawak van. "Meh2 sapa nak pergi cek doktor." Aku terus angkat tangan. Sebab saje saje jek. Pergi klinik boleh naik van. Boleh bersiar-siar. So aku terus melabuhkan bontot kat van UTP. Tiba2 memang rezeki aku baik hari ini. Dr tu kasik aku discharge!! Wah!! Sebab suhu badan aku dah stabil 36. Suka tak terkira aku hari ini. So tanggal 2 Ogos 2009 aku dibebaskan daripada penjara kuarentin ni. Penjara Duyung. Terima kasih kakak klinik. Terima kasih Dr.

Aku balik ke Duyung terus membawa perkhabaran kepada rumet aku dan anggota2 rakan yang lain. Cepat2 gi klinik. Mood Dr baik. Haha. Akhirnya aku berkemas macam makcik. Kemas kemas kemas. Akhirnya jam 2.30 petang tadi dan sempat menempah Beef Cheese Burger set dengan Abu. (tersasul2 sebut tadi almaklum dah lame dah order... slalu makan free~)

Wah! Puas hari ini. Aku kemas bilik sambil pakai topeng. Then housemate aku, Amr dan abangnya sempat menjenguk aku. Haha. Diorang budak Egypt yang mungkin ditegur oleh aku je. Kesian diorang. Diorang senyum simpul bila tau aku tak balik rumah. Grrrr... Haha tapi aku tak kesah. Stay UTP pun ada hikmahnya. Dan selepas ni kehidupan aku normal balik.

Tapi bila ingat balik waktu kat Duyung, Aku rasa semacam rindu pulak. Haha. Lawak tul. Rindu kat topeng yang sentiasa melekat, rindu kat budak2 yang sama2 sakit, rindu kat kakak klinik yang dua orang tu. Nanti insyaallah aku tegur kakak tu kalau jumpa kat klinik after this. Rindu kat biskut. Rindu kat Pak Gad yang jaga 24 Hours tu. Takpe, biarkan semua tu berlalu, dan macam biasa, tak balik rumah ni ada misi baru! Hehehehe.

Akhir sekali Alhamdulillah dah sihat dan menanti hari ketujuh sebagai tanda betul2 dah sihat. Syukur bila semuanya dah normal. Pengalaman sebegini aku takkan lupakan. Semoga kita semua ambil iktibar atas semua yang terjadi :)

So sekarang. Masa untuk recover dan cover benda yang perlu di cover. Haha. Maklumlah seminggu kot atau 2 minggu kot dah tetinggal kelas. Mungkin ada hikmah aku stay je kat UTP ni. So... layan aje la labu.



haishh labu~ labu~




4 comments:

*pinky *winky *specky said...

alhamdulillah...
sehat pun ko...

patutla hepy je berbalas2 komen kat fb...
da discharge upenye ;)

[ acabond ] said...

haha alhamdulillah. then yg paling penting dah sihat bebas dari kuarentin haaha.


biasela hobi berbalas pantun kt fesbuk.

mankickstart said...

sian2 acap!
ptot la lama xnmpk kelibat
dok duyung rupanya!
hahaha

k e r e p e k t e m p e said...

kesian kan? haha tapi ko dah ada pengalaman kn haha mungkin kena buat reunion~~