Bacalah Kerepek Tempe untuk hidup dengan lebih bergizi. Terkandung khasiat cerita kehidupan yang rangup dan mudah dihadam.

Maaf

Maaf. Maaf sangat-sangat sebab aku habiskan 23 cucuk plus plus haha. Dah seri dah dengan Fatina yang berjaya mengumpul 23 minus minus batang lidi. Atiqi 18 kot. Amirul 20 kot. Ila tak lebih 10 Rai 2 haha. Tidak mengapa cuba lagi lain kali.


Ada yang minat bila garing. Ada yang minat bila dia basah-basah nampak dari jauh. Ada yang tak suka sebab bau asap? Tak apa yang penting ngaaappp...



makan pun fake


Yang terindah dalam sedikit kesempatan beramah mesra, bermanja ketawa dengan crew pnp DAS09 yang lalu. Rasa semangat DAS tu ada lagi haha. Jam 8.15 malam dah pun bersiap awal-awal untuk gathering kali ini. Bertempat di Kedai /Warong sate Bota. Dah lama rasanya tak menjamah benda ni sejak beberapa tahun yang lalu. Entah rasa macam dah lama tak ngaaappp. Apa-apa pun, 3 jam bersama dengan korang semua buat aku gembira melupakan sedikit pasal hal-hal lain. Maaflah jugak pasal yang 'sapa makan yang ni dapat aku~' manela tahu macam ada unsur-unsur pelik. Haha.


Yang terindah sepanjang DAS09. Debat Alam Sekitar 2009. Menarik, memang menarik. Terkilan rasanya tak sempat bergambar waktu final tempoh hari. Grrr... atas tuntutan fizikal yang kureng baik... Bukannya aku melekat kat budak TTS nyer... Haha. Apa2pun tak sempat jugak nak mengucapkan ribuan terima kasih kat budak2 PNP yang dah banyak support bila itu JAS kasik fening itu saya punya kepala menguruskan buku program terutamanya kan? Fatina, Rai, Ila, Amirul dan Atiqi yang selalu bagi komitmen dalam apa jua tugaslah. Orang kata PNP DAS ni asabiah sikit. Bukan asabiah tapi dah macam adik-beradik dah. Ceyy...



yang tudung hitam tengah2 tu fesyen baru~
yang sebelah dia tak puas hati drift
yang kanan sekali muka risau takut kena cubit head pnp convo
yang tudung putih makan 2 cucuk je... mungkin diet
yang kiri sekali
mencarut sikit kat trafic light hahaha


Dan selepas ini kita mungkin terserempak, terlanggar bahu, tersapa ke, sapa-sapa lah. Jangan malu-malu pulek... Owh mungkin ada yang invisible bak kata Fatinah. Tapi takpa, yang penting gtalk kan ada, owh ada yang jarang on9 bak kata Fatinah. Tapi takpa, sms pon boleh... Semoga bonding kita semua semakin kuat selepas ni. Cau cincau dan semoga terus hidup dengan bernafas dengan jiwa, bernafas dengan oksigen, bernafas dengan ilmu, bernafas dengan pengalaman baru, dan menghembus dengan kemudahan dan kejayaan. Amin.


24 comments:

MOHD ASHRAF said...

wah..sweet gle bwt gathering..tahniah atas usaha dan sumbangan korang...PnP memberi identiti kpd das..haha..thanks acap..smoga bonding kita semua kekal yek..

*pinky *winky *specky said...

ai!!!!

ko perli aku bwk kete slow eh???

ni yg x puas ati ni!!!

ala... stakat lps traffic light je kot... huhu

jom acap...

ak lmbe drift ngn ko!!!!

hahaha~~

~ Red Tulip ~ said...

xpe ko mkn byk pun....
klu x membazir lak...
hehehehe..sweetnya post neh...
thanks a lot acap
acap,nk gegmbr yg byk2 kt ko... (T___T)
n jgn la menti0n gaya bru tu...
aku tgh nk berjinak2 gaya tu...
kekdg rsa cm pelik jer... :-/
huhuhuhuh..
pelik x ko rsa..?? :-?

Da[ReaL]mE said...

mkn 2 btg?
owh
bg chan kt acap mkn byk jer
lalalaa~

gelak terguling2 igt ayat yg
"sape makan dpt aku" tuh
lol

[ acabond ] said...

acab: haha sweet~ memang manis mcm sate tu eh bukan! haha alhamdulillah dpt kenal bukan aja dak pnp ni tapi semua org dlm komiti DAS09. Still tegur2 dgn mereka2 nih. Hicom apa kurangnya kalau nak buat piknik ngan ec boleh aja. (mcm byk nak tulis) papepon selamat berjaya dlm apa2 pun

[ acabond ] said...

ila : hahahha wah ganas ila~ nak drift ngan aku, tapi aku punya 'kereta' bukan 4 lejang... nak cecah lutut jom! haha harap2 kereta ko boleh cecah lutut lah~

[ acabond ] said...

fatina: uishhh... sape ckp tak ok. macam mak datin semart. haha ok je... terima kasih banyak2 kat ko fatina sebab brjaya 'goda' amirul utk join mlm tu haha. (pandai jugak bab2 menggoda nih...hurmm)

[ acabond ] said...

rai: hahaha... mulut aku mmg cmtu kadang2~ naseb baik depan korang. kalau depan dr shahrina ke mamposss~ terima kasih rai utk gathering tu. dan trima kasih juga kpd semua! korang memang slumber lah

FdausAmad said...

budak UTP rupanya.
Jom lepak blog gua.

[ acabond ] said...

owh trimas sempat singgah blog hitam ni

~ Red Tulip ~ said...

huhuhuh..
cam mak datin ko kata...
alaaa,tua la plak....
huhuuhuh...
cedey tul~~~ =P
btw, mn da aku goda mirul pun....
pujuk ja....
hahahahah.. =P
xde la...last2 tu aku dh dekat give up dh sbnrnya...nk ty tu 4 da last time sbnrnya....
skali dia kata leh lak....
aku pun ske arr~~~ =)

OoizzioO said...

comel lah yg tudung hitam tgh2 tuh
bukan ke aku ada pesan dulu kim slm kat dia
mesti ko tak sampai kan lagi kan

[ acabond ] said...

OOOO kat sini rupenya si katek ni... patutla perli 'kerepek tempe'

owh ada ke?
jap g aku krm slmkan haha

Abu Huzaifah said...

acap mkan sorang

~ Red Tulip ~ said...

uhuhuhhuh...
acap nk la gmbr2 yg da kt ko....
ble nk bg...???
huhuhuhuhuh... (T___T)

aiii izzi...
meh sy jwb salam kt c neh..
ngeh3~~~hahahah...

OoizzioO said...

salam
fyi!
acap ni dia katik sikit...
pastuh ada mental disorder
bajet jambu n cute

~ Red Tulip ~ said...

oopsss...
dh xpasti lak ape kes kalian berdua....
ngeh3~~~~ =)

k e r e p e k t e m p e said...

jgn layan budak final year ni... biasalah... simptom2 budak final year. dah takde keje. duduk bilik besarkan perut...besarkan mulut... hahaha ('abg' izzi jgn marah)marah batal puasa..

OoizzioO said...

sowie sikit
aku bukan golongan itu
tak aku kat lab building 16
aku kat lab building 23
takpun building 5
paling koman pun lepak library usya opps
baca buku

gee_patzy said...

bestnye mkn sate...
ooo..culik rummate sy ye...
x ajak sy sekali..
uishh..
hak3 ( tbe2 je kn??)
ngeh3

[ acabond ] said...

oooooo nilah rumet, yg sepet, yg sentiasa dgn fatina brkepit, tak bau hangit? haha. Cucuk si Fatina tu 100 sate lepas ni~

gee_patzy said...

hehehehe...
iye..sy la yg slalu ngn fatina 2...
ngeh3..
jom visit blog kami...
http://3mawarberduri.blogspot.com
hehehe....

~ Red Tulip ~ said...

uittt,
acap...
aparaa~~~
salah terget rum8 arr...
wakakaakak.. =P
*gelak jahat*
tntu ko tgh c0ver malu...
heheheh =P

k e r e p e k t e m p e said...

alamk malu~~